Nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-18
  • szerda - csütörtök: 12-18
  • szombat: 8-12
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Heti online sajtófigyelő 2020.09.18-09.25.

 
Idén is futással és rajzversennyel zárul az óév
Publikálás dátuma: 2020. szeptember 25.

Huszonkilencedik alkalommal rendezi meg a Jogging Plus Sportegyesület a hagyományos szilveszteri futóversenyét Kiskunfélegyházán december 31-én, mely az idei évben is jótékonysági.

 

Rendőröknek mondott köszönetet a képviselő-testület
Publikálás dátuma: 2020. szeptember 25.

Szeptember 24-én, csütörtökön tartotta soros ülését Kiskunfélegyháza képviselő-testülete. Még mielőtt megtárgyalták volna a 21 napirendi pontot a városatyák, azoknak a rendőröknek a munkáját ismerték el, sokat tettek a külterületen élők közbiztonságáért.

Látogatási tilalom a Szivárvány-intézményekben
Publikálás dátuma: 2020. szeptember 24.

Teljes körű látogatási tilalom lép életbe szeptember 25-én, péntektől a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény Fogyatékos Személyek Nappali Intézményében, a Móra Ferenc tér 4. szám alatt, illetve az idősek klubja telephelyén, a Tóth Kálmán utca 10. szám alatt – tájékoztatta lapunkat Gálig Erzsébet intézményvezető.

Megemlékeztek a szervdonorokról
Publikálás dátuma: 2020. szeptember 24.

A szervdonorokra emlékeztek szeptember 23-án, a kiskunfélegyházi Alsótemető ravatalozója melletti emlékhelynél. A 2018. szeptember 26-án felavatott emlékmű azoknak az elhunytaknak a tiszteletére épült, akik szerveikkel más emberek életét mentették meg. Az avatáskor négy donor neve mellé az elmúlt két évben további kilenc nevet véstek fel.

Megújul a zeneiskola – költöznek az intézmények
Publikálás dátuma: 2020. szeptember 24.

Több éves előkészítő munka után hamarosan megkezdődik a Petőfi tér 8. szám alatti volt zeneiskola épületének a teljes felújítása. A Kecskeméti Tankerületi Központ támogatási forrásból valósítja meg a beruházást, aminek eredményeként a kívül-belül megszépült és korszerűsített épület visszakapja eredeti, zeneiskolai funkcióját.

Rajzpályázat előzi meg a jótékonysági szilveszteri futást Képgaléria
Publikálás dátuma: 2020. szeptember 24.

Idén immár 29. alkalommal rendezi meg a szilveszteri futást a Jogging Plus Sportegyesület, amihez kapcsolódóan - az előző évekhez hasonlóan - most is rajzpályázatot hirdetnek. A 29. Jótékonysági Jogging Plus Szilveszteri futás – „Rollsped futam” nevezési díjakból és felajánlásokból származó bevételét idén is a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvodák kapják meg, ahol fejlesztő játékokat vásárolhatnak az összegből. Minderről sajtótájékoztató keretében számoltak be szeptember 23-án.

Szeptemberben másodszor is képben vagyunk!
Publikálás dátuma: 2020. szeptember 24.

zeretettel várnak minden érdeklődőt, alkotni vágyót szeptember 26-án, szombaton 9 és 17 óra között Kiskunfélegyházán, a Holló-kör Petőfi-téri nyitott műhelyébe. Megismerkedhetnek változatos alkotó technikákkal, eszközökkel. A nap során kollázs képépítésre nyílik lehetőség. A rendezvény a TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00262 számú projekt keretében valósul meg.

Tisztújító közgyűlést tart a Móra Ferenc Társaság
Publikálás dátuma: 2020. szeptember 24.

Szeptember 25-én, pénteken 15 órakor tartja tisztújító közgyűlését a Móra Ferenc Társaság Kiskunfélegyháza Egyesület a  Móra Ferenc Művelődési Központban.

Virágos Félegyháza – A szép kertet szeretők találkoztak
Publikálás dátuma: 2020. szeptember 24.

Az értékké válás egyik mércéje az idő. Az idén 10. alkalommal szerveztük meg a rendezett környezetért munkálkodó, azt szépítő, és ezt felvállaló félegyháziak találkozóját. Hisszük és reméljük: a jubileumi évforduló azt mutatja, hogy az itt élőknek fontos és értékes az otthonuk, a lakóhelyük, a városuk. És tudjuk, ami fontos, azért készek vagyunk áldozatot is vállalni.

Csütörtökön ülésezik a képviselő-testület
Publikálás dátuma: 2020. szeptember 23.

Kiskunfélegyháza képviselő-testülete szeptember 24-én 16 órakor tartja soros ülését. A képviselők 21 napirendről döntenek. A bizottságok hétfőn és kedden valamennyi előterjesztést megtárgyalták, és azokat elfogadásra javasolják a testületnek.
A városatyáknak többek között dönteni kell a Kiskun Múzeum, a Móra Ferenc Művelődési Központ, a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó intézmény vezetői állásának meghirdetéséről, mivel a jelenlegi igazgatók megbízása lejár. Emellett új rendeletet alkotnak a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről, valamint a közterületek használatát is újra szabályozzák. Ennek oka elsősorban az, hogy nagyon sokan nem csak közlekedésre használják a megújult tereket, és sokszor rongálják is azokat. A görkorisok, rollerezők és sokszor a kerékpárosok is inkább mutatványos pódiumnak tekintik a tereket, és járgányaikkal megrongálják az utcabútorokat, kandelábereket. Az új tervezet szerint a figyelmeztetésen kívül, büntetni is lehet azokat, akik ezt teszik.

Ha csütörtök, akkor földrajzi szabadegyetem
Publikálás dátuma: 2020. szeptember 23.

A sánta dervis és a haldokló tó nyomában címmel tart előadást dr. Szilassi Péter, a Szegedi Tudományegyetem Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszék egyetemi docense szeptember 24-én, csütörtökön 17 órakor a Hattyúházban. Bevezetőt mond Bense Zoltán földrajztanár, hegymászó. A rendezvényt a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.

Idén is futással és rajzversennyel zárul az óév
Publikálás dátuma: 2020. szeptember 23.

Huszonkilencedik alkalommal rendezi meg a Jogging Plus Sportegyesület a hagyományos szilveszteri futóversenyét Kiskunfélegyházán december 31-én, mely az idei évben is jótékonysági.

Immáron harmadik alkalommal juttatják el a futóverseny bevételét a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvodák részére a szervezők, melyből fejlesztő játékokat fognak vásárolni az óvodás gyermekek számára. A tavalyi évhez hasonlóan idén szintén kapcsolódik rajzpályázat a rendezvényhez.

- Az idei rajzpályázat témamegjelölés szinte tökéletesnek mondható: magában foglalja a sportot, de ugyanakkor a másik végletet a kamionozást, a kettő között pedig a természetet, az állatokat. Ezek a motívumok a kisgyerekek fantáziájában és ábrázolás technikájában mindent magában foglalnak – mondta Rosta Ferenc alpolgármester a XXIX. Szilveszteri Futás és Rajzverseny kapcsán tartott sajtótájékoztatón ma (szeptember 23-án).

Könyvtársarok – Országos könyvtári napok a 200 éves Hattyúházban
Publikálás dátuma: 2020. szeptember 23.

Október 5-e és 11-e között 15. alkalommal rendezi meg a 30. születésnapját ünneplő Informatikai és Könyvtári Szövetség (IKSZ) a könyvtári szakma legtöbb intézményt, résztvevőt megmozgató sorozatát, az országos könyvtári napokat. E két jelentős évfordulóhoz kötődve kapta a program a Könyvtárak az emberekért – Ünnepeljünk együtt! címet.

Koppány éremeső
Publikálás dátuma: 2020. szeptember 23.

Szeptember 19-én, Cibakházán versenyzett a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Sport Egyesület hét íjásza. Az örömíjászversenyt a Telek Major Lovasbirtok rendezte Cibakházán, I. Telek Major Kupa elnevezéssel. A versenyen 23 db 2D, 2,5D és 3 dimenziós célokra kellett lőni, vesszővel. A Tisza folyó hajlata és a lovasbirtok szép környezetet kínált a megmérettetésnek.

Péntektől kötelező maszkot viselni a piacon és a vásárban is
Publikálás dátuma: 2020. szeptember 23.

Kötelező maszkot viselniük az árusoknak, a vásárlóknak és az érdeklődőknek is a kiskunfélegyházi piac és vásár teljes területén szeptember 25-én, péntektől. Erre a Piac- és Vásárüzemeltetés közleményben hívta fel a lakosság figyelmét.
A szájat és orrot takaró maszk viselésére vonatkozó kötelezettség mellett a közlemény a másfél méteres védőtávolság betartására, valamint az időskorúak és a járványhelyzetben veszélyeztetettek piac- és vásárlátogatásának veszélyeire is felhívja az érintettek figyelmet.

Újraindult a Betűbölcsi
Publikálás dátuma: 2020. szeptember 23.

Hosszú hónapok kihagyása után ismét találkozhattak az anyukák egymással a kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár baba-mama sikerprogramján. A szeptember 22-i Betűbölcsi vendége a már jól ismert, visszajáró előadó, Néma Attiláné, Ella dúla, szülésfelkészítő és TANDEM-tréner volt. A szakember ezúttal is hasznos tanácsokkal látta el a szülőket annak érdekében, hogy jobban és hatékonyabban osszák be az idejüket és az energiájukat az elvárásokkal teli világban, illetve a nagyszülőket is bátran vonják be az életükbe.  

A hónap fogása versenyünk második helyezettje Kovács Zsolt lett
Publikálás dátuma: 2020. szeptember 22.

A hónap fogása versenyünk augusztusi fordulójának második helyezettje a kiskunfélegyházi Kovács Zsolt Pál lett, aki nagy örömmel vette át ötezer forint értékű ajándékcsomagot.

Egy díj, és ami mögötte van – Beszélgetés Csányi József polgármesterrel
Publikálás dátuma: 2020. szeptember 22.

A napokban vette át Csányi József a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés által adományozott Az év polgármestere kitüntető címet. Kiskunfélegyháza első emberét ennek apropóján kérdeztük az idáig vezető útról, és az azt szegélyező értékrendről.

Félegyházi éremeső
Publikálás dátuma: 2020. szeptember 22.

Nagy siker övezte a Magyar Professzionális Erőemelő Liga Kupa és Elit Show megrendezését a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban. A háromnapos versenyre mintegy 700 fő nevezett, akik RAW + EQ: Erőemelés-guggolás-felhúzás kategóriában, illetve fekvenyomás és bicepszverseny keretében mérték össze tudásukat. Sok szép eredmény született és a félegyházi versenyzők is kiválóan szerepeltek.

Joggingos sikerek – Országos bajnok teniszcsapat és éremeső aquatlonban
Publikálás dátuma: 2020. szeptember 22.

A Nemzeti Edzés Központ adott helyet a szeptember 19-én a Magyar Tenisz Szövetség által rendezett Play and Stay Csapat Bajnokság Döntőjének. A csapatbajnokságon 32 fiú és 12 lány csapat vett részt az egy héttel korábbi selejtezőn, ahonnan már csak az ország legjobb 8 fiú és 4 legjobb lány csapata jutott tovább a szombati döntőre.

Platán-Széchenyi-Csibeavató
Publikálás dátuma: 2020. szeptember 22.

Minden platános diák tudja, miért függ össze ez a három gondolat iskolájukban. Minden évben szeptember 21-én emlékeznek Gróf Széchenyi István születésnapjára. Idén 22. alkalommal rendezték meg a Széchenyi napot a Platán iskolában. Ezen a napon méltó ünnepi műsorral emlékeztek meg a legnagyobb magyar életéről és munkásságáról, amelyet koszorúzással zártak, ahol az iskola diákjai helyezték el a megemlékezés virágait.

Seres Józsefet Kiskunfélegyházáért címmel díjazták
Publikálás dátuma: 2020. szeptember 22.

Seres József több mint ötven éve dolgozik az építőiparban. Húsz évig az egykori Kunép vállalatnál alkalmazottként gyűjtötte a szakmai tapasztalatokat, harminc éve pedig megalapította családi vállalkozását, amely az elmúlt évtizedek alatt a város és a környék egyik meghatározó társasága lett.

Ámulatba ejtő selyemfestmény kiállítás nyílt a könyvtárban
Publikálás dátuma: 2020. szeptember 21.

Bámulatosan szép selyemfestmény kiállítás nyílt Kovács Zsóka alkotóművész munkáiból szeptember 18-án a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban.

A tárlaton megjelenteket Kállainé Vereb Mária könyvtárigazgató köszöntötte, majd néhány mondatban bemutatta a kiállító alkotóművészt.

Kovács Zsóka városunkban gyermekkora óta fiatal felnőtt koráig közel 11 évig élt családjával. Most rendkívül örül a lehetőségnek és boldog, hogy Kiskunfélegyházán is bemutathatja selyemre festett alkotásait. Nagyon sok kellemes élmény köti ide. Itt érettségizett, kosárlabdázott, több barátja, ismerőse van jelenleg is ebben a szépen fejlődő városban. Számos alkotása is itt talált gazdára.

Széchenyi Istvánra emlékeztek
Publikálás dátuma: 2020. szeptember 21.

Gróf Széchenyi Istvánra emlékeztek szeptember 18-án, a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnáziumban, valamint szeptember 21-én, Széchenyi születésnapján, a Platán Utcai Általános Iskolában.
Az ünnepi műsort a vírushelyzetre való tekintettel mind a két iskola a saját rádióján keresztül közvetítette. A Móra Ferenc Gimnázium falán elhelyezett emléktáblánál dr. Kása Zsuzsanna, a gimnázium igazgatója, Sinkó Edit igazgató-helyettes, Meizl Ferenc nyugalmazott iskolaigazgató és Rosta Ferenc alpolgármester rótták le tiszteletüket, a Platán iskolában a vendégek mellett Szunyi Anikó tagintézményvezető-helyettes helyezte el az emlékezés koszorúját.

Elismerő okleveleket kaptak a madárodúk készítői
Publikálás dátuma: 2020. szeptember 18.

A Zöldváros Projekt keretében mintegy 200 madárodú került kihelyezésre Kiskunfélegyháza különböző pontjain.

Az odúk elkészítését és felrögzítését városunk madárbarát diákjai vállalták, akiknek munkáját oklevéllel és egy kis tarisznyába csomagolt téli madáreleséggel hálálta meg a Magyar Madártani Egyesület kiskunfélegyházi szervezetének elnöke Meizl Ferenc.

Eljárásrend az Egészségközpontban
Publikálás dátuma: 2020. szeptember 18.

Mindenképpen kérjenek telefonon időpontot a háziorvosuktól.
A félegyházi háziorvosok elérhetőségét az alábbi linken találják:
https://kiskunfelegyhaza.hu/hivatal/korzeti-orvosok/, valamint a kihelyezett tájékoztató táblákon.

Háziorvosi ellátás céljából az intézmény főbejárata reggel 7 óra és 18 óra között használható.

37 Celsius fok feletti testhőmérséklet esetén az egészségközpont csak az orvossal egyeztetett módon és időpontban, a vonatkozó protokoll szerint fogad beteget.

Minden, az Egészségközpontot felkereső személy testhőmérsékletét belépés előtt ellenőrizzük. Aki egyeztetés nélkül, lázasan keresi fel az intézményt, azt hazaküldik, és telefonon keresztül kell felvennie a kapcsolatot a háziorvossal a fentiek szerint.

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek