Nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-18
  • szerda - csütörtök: 12-18
  • szombat: 8-12
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Sajtófigyelő 2014.10.17-10.22.

 
1956 - Megemlékezés
Publikálás dátuma: 2014. október 22.
Az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 58. évfordulója alkalmából fáklyás megemlékezést tartanak Lakiteleken, a Templom téri '56-os kopjafánál. Az ünnepi megemlékezésre október 22-én, szerdán, 17.00 órakor kerül sor. Köszöntőt mond: Zobokiné Kiss Anita polgármester. Ünnepi beszédet mond: prof. M. Kiss Sándor, a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum főigazgató-helyettese.
A kislibától a tollpaplanig
Publikálás dátuma: 2014. október 22.

A helyi értékekre épülő vidékfejlesztés címmel szervezett szakmai tanácskozást a Falugondnokok Duna-Tisza közi Egyesülete Bugacon. A fórumon a falusiak kitörési pontjait, lehetőségeit keresték.

Drogprevenció szülőknek
Publikálás dátuma: 2014. október 22.

Az elmúlt négy évben a középiskolás diákok körében közel ötven százalékkal nőtt az amfetamin-származékok fogyasztása. A rendőrség 2014 szeptemberében új drogprevenciós programot indított a fiatalkorúak kábítószer-fogyasztásának visszaszorítása érdekében, amely kezdeményezésben kiemelten számít a szülők együttműködésére. A program célja, hogy a fiatalok családtagjai közvetlen tájékoztatást kapjanak a kábítószer-fogyasztás kockázatairól, büntetőjogi következményeiről.

Ha kívül nincs, belülről jön a Fidesz ellenfele
Publikálás dátuma: 2014. október 22.

Különleges harc volt Kiskunfélegyházán, ahol a Fidesz csaknem minden jelöltje és a polgármester is vereséget szenvedett a Fidesszel szövetséges Lezsák Sándor Nemzeti Fórumától. Az egyesület tagjait nem sokkal korábban kizárta soraiból a kormánypárt, de van, akinek ennyi nem elég és bosszút akar: még Kósa Lajos is azzal kampányolt, hogy Lezsákék akciójának további következményei lesznek. Így kerül szembe saját magával a jobboldal, ha kívül nem marad igazi ellenfele.

Megalakult a Roma Nemzetiségi Önkormányzat
Publikálás dátuma: 2014. október 22.

Dr. Andrási Ádám, a Választási Bizottság elnöke tájékoztatójával kezdődött a Roma Nemzetiségi Önkormányzat alakuló ülése. Ismertette a kisebbségi választás eredményeit, mely szerint Buza Ferenc Jánosné, Búza Flórián, Kecskeméti István és Szabó Elizabeth alkotják a képviselő-testületet, valamennyien a Lungo Drom színeiben.

Megbékélést a városnak!
Publikálás dátuma: 2014. október 22.

Október 22-én, szerdán megtartotta alakuló ülését Kiskunfélegyháza új képviselő-testülete. Az eseményen ünnepélyes keretek között esküt tett Csányi József polgármester, a 14 képviselő, a bizottságok külsős tagjai, továbbá Balla László és Rosta Ferenc alpolgármesterek.

A Darvas iskola nyerte a mesedramatizálási versenyt
Publikálás dátuma: 2014. október 21.

A Móra emlékévhez kapcsolódóan mesedramatizálási versenyt tartottak a művelődési központban Félegyháza felső tagozatos általános iskolásai számára. A diákokat Mindák József, a Constantinum Intézmény igazgatója köszöntötte.
 

A hajrában dőlt el a Lakitelek elleni mérkőzés
Publikálás dátuma: 2014. október 21.

Küzdelmes mérkőzésen szerezte meg a három pontot a megye II-es labdarúgó bajnokságban a KHTK II a jól játszó Lakitelek ellen. Az első félidőben egy jogos büntető révén szerezte meg a vezetést Fricska Miklós. A második félidőben egyenrangú ellenfél volt a vendégcsapat, a 88. percben ki is egyenlítettek, de a 90. percben egy szabadrúgás-kombináció után Kádár Tamás berúgta a győztes gólt.

A madarakat búcsúztatták az ovisok
Publikálás dátuma: 2014. október 21.

Minden a madarakról szólt szombaton a madárbaráti családi napon a kossuthvárosi óvodában. Kiskunfélegyháza egyetlen madárbarát óvodájában, a kossuthvárosi óvodában különösen nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy környezettudatos gyerekeket neveljenek.

Az éhezésre hívta fel a diákok figyelmét a Mezgé
Publikálás dátuma: 2014. október 21.

Az élelmezési világnap alkalmából reform tízórai étkezést szervezett a félegyházi Mezőgazdasági Szakközépiskola. A tanulók a saját maguk által előállított termékekből készítettek reggelit. Idén 50 kilogramm kenyérből, felvágottból és a tangazdaságból származó zöldségekből állították össze a menüt.

Egy orbánista a fennhéjázó fideszesekről: „gyalázatosak”
Publikálás dátuma: 2014. október 21.

Lezsák Sándor csendes szavú ember. Nem keresi kivont karddal a konfliktust. A kiskunfélegyházi önkormányzati választáson mégis szembeszállt a Fidesz megyei vezérkarával és az országos elnökség akaratával. Mert. Bár kockáztatnia kellett. És nyert. Borókai Gábor főszerkesztő nagyinterjúja a szerdán utcára kerülő Heti Válaszban.

Fókuszban a műemlékvédelem
Publikálás dátuma: 2014. október 21.

Kiskunsági évezredek címmel kétnapos régészeti, műemlékvédelmi konferenciát szervezett a Kiskun Múzeum. A rendezvényen elismert szakemberek tartottak előadásokat a térség régészeti értékeiről.

Kettős évforduló október 23-án
Publikálás dátuma: 2014. október 21.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és kedves családját az 1956-os forradalom és szabadságharc 58. évfordulója, valamint a Magyar Köztársaság kikiáltásának 25. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi megemlékezésre.

Miből élünk? – felmérik a háztartások helyzetét
Publikálás dátuma: 2014. október 21.

Miből élünk? címmel a háztartások életkörülményeit feltáró felmérés kezdődött tegnap Magyarországon. A kérdezőbiztosok december 7-éig járják a településeket – erről tartott sajtótájékoztatót Virágh Eszter szakmai tanácsadó a KSH kecskeméti főosztályán. A felmérést az Európai Központi Bank (EKB) kezdeményezte 20 országban, Magyarországon a KSH hajtja végre. Az adatokat véletlenszerűen kiválasztott 18 ezer háztartásból, 167 településen gyűjtik össze. Bács-Kiskun megyében 7 település érintett: Baja, Borota, Imrehegy, Jánoshalma, Kecskemét, Kiskunfélegyháza és Kiskunhalas.

November 30-ig engedélyezett az avar és kerti zöldhulladék égetése Kiskunfélegyházán, melyről előre értesíteni kell a tűzoltóságot
Publikálás dátuma: 2014. október 21.

Október 15. és november 30. között egy helyi rendelet értelmében engedélyezett az avar és kerti zöldhulladék égetése, azonban erre akkor nyílik lehetősége a lakosnak, ha azt az égetés megkezdése előtt írásban a helyileg illetékes tűzoltóságra bejelenti. A bejelentés jelentőségéről és magáról a lehetőségről Csáki Zsolt, a Kiskunfélegyházi Mezei Őrszolgálat vezetője tájékoztatta rádiónkat.

Nyílt napokat tart a Mezgé novemberben
Publikálás dátuma: 2014. október 21.

Nyílt napokat tart november 13-án és 14-én a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági És Élelmiszeripari Szakképző Iskola. Az érdeklődő diákok megismerhetik az intézmény nyújtotta képzési lehetőségeit, valamint az oktató munkát.

Régiós döntőben szerepeltek a Koppányok
Publikálás dátuma: 2014. október 21.

Szegeden rendezték meg október 19-én a Magyar Íjász Szövetség Délalföldi Régió Versenysorozatának döntőjét. A Rabi majorban megtartott versenyen a félegyházi Turul Koppány Íjászok 11 fővel vettek részt. Összesen hat érmet nyertek, emellett a versenysorozat zárásaként bajnoki címet szerzett Szeibert Nóra, Keserű Szilvia, Boldog Bence és Dinnyés Gyula.

Szántai Mária lett az Év olvasója
Publikálás dátuma: 2014. október 21.

Október 18-án adták át a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban az Év olvasója elismeréseket. Az Év olvasó családja a Németh család lett, amelynek tagjai a felnőtt-és gyermekkönyvtár aktív olvasói voltak 2014-ben. Az Év gyermekolvasójává Ballabás Esztert választották, ő kölcsönözte ki a legtöbb dokumentumot a gyermekkönyvtárból.

Százötven éve született Móra István
Publikálás dátuma: 2014. október 21.

Móra István születésének 150. évfordulója tiszteletére – az ünnepségsorozat részeként – „Versek” című kötetét ismerhették meg az érdeklődők. Móra Ferenc bátyját Kapus Béláné, a Móra Ferenc Emlékbizottság ügyvezető elnöke mutatta be, és több vers is elhangzott abból, a 120 éve megjelent első és egyetlen verseskötetből, melynek kiadták a reprint változatát.
 

Szentesre látogattak a Szent Benedek iskola tanulói
Publikálás dátuma: 2014. október 21.

A Szent Benedek Gimnázium kiskunfélegyházi tagintézményének 14. évfolyamos informatikai hálózattelepítő és -üzemeltető osztálya tanulmányi kirándulás keretében látogatást tett a Legrand Zrt. szentesi gyárában. A szakemberek a gyárlátogatás során bemutatták a diákoknak az erős- és gyengeáramú digitális hálózatokba beépíthető szerelvények gyártási folyamatait, illetve ismertették a vállalat informatikai hálózatának felépítését, működését – adta hírül az iskola honlapja.

Szerdán megalakul a roma önkormányzat
Publikálás dátuma: 2014. október 21.

Október 22-én szerdán 17 óra 30 perckor tartja alakuló ülését Kiskunfélegyháza Roma Nemzetiségi Önkormányzata a Városháza I. emeleti tárgyalótermében. A Helyi Választási Bizottság tájékoztatóját követően esküt tesznek a képviselők, majd megválasztják a kisebbségi önkormányzat elnökét és elnökhelyettesét. Végül a képviselők felülvizsgálják az önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatát.

Szerdán megalakul az új képviselő-testület
Publikálás dátuma: 2014. október 21.

Október 22-én szerdán 15 órakor tartja alakuló ülését Kiskunfélegyháza önkormányzatának képviselő-testülete. Első napirendi pontként Dr. Andrási Ádám, a Helyi Választási Bizottság elnöke ad tájékoztatást a választás lebonyolításáról, majd esküt tesz Csányi József polgármester és a képviselő-testület tagjai.

Vállalja a képviselőséget Kapus Krisztián
Publikálás dátuma: 2014. október 21.

Hétfői adásunkban már láthatták a polgármesterjelöltek reakcióit a választás eredményével kapcsolatban. Kapus Krisztián volt polgármestert is kerestük, hogy értékelje az eredményt, akkor csütörtökre ígért interjút. A politikus szerint a Fidesz pártvezetése levonja a konzekvenciákat a vereség után.

Változások a háztartási szennyvíz-szállításban
Publikálás dátuma: 2014. október 21.

Tisztelt Kiskunfélegyházi Lakosok, ingatlantulajdonosok! Megváltozott a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz elszállítását végző közszolgáltató.A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a város lakosságát, hogy 2014. szeptember 1-től a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz (ún. „szippantott szennyvíz”) begyűjtését és szállítását kizárólagosan a kecskeméti SZENNYVÍZ TRANS KFT végezheti az önkormányzattal kötött külön szerződés alapján Kiskunfélegyháza bel- és külterületén egyaránt.

A baleseteket ittasan elkövető személyek száma növekvő tendenciát mutat Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2014. október 20.

Bár a közlekedési balesetek száma csökkenő tendenciát mutat, mégis a bekövetkezett baleseteket ittasan elkövető személyek száma növekvő tendenciát mutat Kiskunfélegyházán a szeptember 30-ig tartó időszakra levetítve.

A sok csapadék jelentősen rontja Kiskunfélegyháza külterületének útjait
Publikálás dátuma: 2014. október 20.

Szükséges azonban a polgármesteri hivatal munkatársának megkeresése, mielőtt a külterületi utak hibáinak javításához, a kátyúk feltöltéséhez zúzott kővel, illetve egyéb törmelékkel a város lakossága segítené. Erről tájékoztatta rádiónkat Csáki Zsolt, a mezei őrszolgálat vezetője.

Az időskori szellemi hanyatlás kezelhető
Publikálás dátuma: 2014. október 20.

A világszerte egyre súlyosabb népegészségügyi problémáról, a demenciáról tartott előadást a Csanyi úti Szociális Otthonban dr. Máttyássy Adrienn pszichiáter. Az idősek hónapja keretében megrendezett előadáson a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény gondozói, dolgozói, gondozottjai és hozzátartozóik is részt vettek. Az előadó a szellemi hanyatlással járó betegség időben történő felismeréséről, és megelőzésének lehetőségeiről, módjáról tájékoztatta a hallgatóságot.

Az internetezés veszélyeire figyelmeztető előadássorozatot indított a Natura Hungarica Alapítvány
Publikálás dátuma: 2014. október 20.

Az internetezés veszélyeire szeretné felhívni a figyelmet a Natura Hungarica Alapítvány, egy új előadássorozattal, és egy fiataloknak szóló pályázattal is. A programokról Dr. Horváth- Rekedt Grétát, az alapítvány ifjúság segítőjét hallják.

Egy kutyust szeretne a rákbeteg Csilla
Publikálás dátuma: 2014. október 20.

Csenki Csilla teljes gyógyulásának segítése érdekében Életre való vagyok címmel indított gyűjtést a Kiskunfélegyházi Mozgáskorlátozottak Egyesülete. Csilla levélben mondott köszönetet az eddig kapott segítségért. Ugyanakkor őszintén beszél betegségéről és arról, mivel segíthetnénk még gyógyulását.

Gimnazisták gyalogtúrán
Publikálás dátuma: 2014. október 20.

Móra gimnazisták természettudományi kirándulása a csongrádi Tisza-Köröszugi Gyalogtúra útvonal középső szakaszán. A Móra Ferenc Gimnázium biológia-kémia tagozatos osztálya számára a tavalyi évtől terveztük, hogy évente egyszer-kétszer a szabadban tartott kiránduláson közelebb kerüljenek a természethez, a valóságban is lássák a tanultakat.

Hibátlanok a megyei férfi kézisek, a nőknek van még mit javítaniuk
Publikálás dátuma: 2014. október 20.

Az 5. fordulót rendezték meg október 18-án a Bács-Kiskun megyei kézilabda bajnokságban. A Félegyházi KSC férfi csapata a Kecskeméti Főiskola második számú gárdáját győzte le 24-16-ra, míg a nők a Kiskunmajsától kaptak ki 19-28-ra. A férfiak 5 győzelemmel holtversenyben vezetik a bajnokságot, míg a nők pont nélkül állnak az idei szezonban.

Kikindán léptek szorítóba a Hajdúszoboszlói Pap László Bokszakadémia Kiskunfélegyházi szakosztályának tagjai
Publikálás dátuma: 2014. október 20.

A  félegyházi egyesület tagja a testvérvárosi kapcsolat jegyében versenyeztek az aranykesztyű elnevezésű ökölvívótornán, melyen 3 ország,16 egyesülete szállt ringbe. A nemzetközi tornáról, a kiskunfélegyházi egyesület tagjai közül Kiss Tamás és Molnár Bence is 1-1 aranykesztyűvel térhetett haza. A testvérvárosi kapcsolat hagyományairól illetve az eredmények részleteiről Ramocsa Sándor, edző számol be.

Közel kerültek az országos főtáblához a serdülő kosarasok
Publikálás dátuma: 2014. október 20.

Mindkét itthoni mérkőzésüket megnyerték az országos serdülő bajnokság 2. fordulójában a Jövő Bajnokai DSE kosarasai. A félegyháziak elsőként a kecskemétieket győzték le 84-75-re, majd pedig a Békéscsabát ütötték ki 71-35-re. A Jövő Bajnokai előtt ezzel megadatott az esély arra, hogy bejussanak az országos főtáblára. Ehhez az utolsó fordulóban le kell győzniük a Békéscsaba csapatát.

Labdarúgás: nagyot léptek előre a szegedi veteránok Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2014. október 20.

Veretlenül folytatta szereplését Kiskunfélegyházán az országos veterán labdarúgó-bajnokság regionális selejtezőjében Szeged 60 éven felüliekből álló együttese.
Mint azt korábban írtuk, az első kör után a kvartett harmadik helyéről várták a folytatást Gerecz Péterék, de a második fordulóban a Kecskemét és a Kiskunfélegyháza gárdáját is két vállra fektették, az éllovas Békéscsabával pedig gólnélküli remire végeztek.

Megkezdődtek Tiszaalpáron a csatornázási munkálatok következtében járhatatlanná vált utak helyreállítása
Publikálás dátuma: 2014. október 20.

Megkezdődtek Tiszaalpáron azon útszakaszok helyreállításai, melyek a csatornázási munkálatok következtében járhatatlanná váltak. A településen lassan az utolsó munkálatok is a végéhez közelednek, melyek számos problémát okoztak az ott élőknek. Dr. Vancsura István, a település polgármestere elmondta, amennyiben az időjárási körülmények kedveznek, és a helyreállítások a megfelelő ütemben tudnak zajlani, akkor várhatóan decemberre befejeződnek a helyreállítások.

Megújulnak a kiskunfélegyházi intézmények világítótestei
Publikálás dátuma: 2014. október 20.

Már az augusztusi hónapban 4 millió forintos keretet szavazott meg a korábbi testület ezen feladatokra, és a héten el is kezdődhettek a munkálatok. Bár teendő van bőven, de a megújulási folyamat elindult, és így van remény a befejezésre is. A munkálatok kapcsán Balla László képviselő nyilatkozott rádiónknak.

Móra Istvánra emlékezik szülővárosa
Publikálás dátuma: 2014. október 20.

Móra István előtt tiszteleg Kiskunfélegyháza városa és a Móra Emlékbizottság, születésének 150. évfordulója alkalmából. Október 21-én, kedden, 17 órakor a városi könyvtárban Móra István Versek című kötetét Kapus Béláné, a Móra Emlékbizottság ügyvezető elnöke mutatja be.

Nyerni tudott Békéscsabán az NBII-es kézicsapat
Publikálás dátuma: 2014. október 20.

Idegenben ért el újabb sikert október 19-én az NBII Délkeleti csoportjában a Kiskunfélegyházi HTK kézilabdacsapata. Az együttes a bajnokság 5. fordulójában Békéscsabán győzött 31-23-ra, amivel az ötödik helyre zárkózott fel a tabellán.

Arcok a piacról
Publikálás dátuma: 2014. október 19.

Piackutatás helyett figyel a vevőkre, így teremti meg a kínálat és kereslet összhangját. Bemutatjuk Sántáné Luczó Beátát. Hetente 2-3 alkalommal találkozhatunk vele és az árusított cikkekkel a félegyházi piac főbejáratánál.

Félegyháza testvértelepülései köszöntik a város új polgármesterét
Publikálás dátuma: 2014. október 19.

Az önkormányzati választások kapcsán, több erdélyi testvértelepülés is üdvözletét juttatta el Kiskunfélegyháza város első emberének.

Izgalmas mérkőzésen jutott tovább az Astra
Publikálás dátuma: 2014. október 19.

Az utolsó percekig kiélezett találkozót követően az Astra Kiskunfélegyháza HFC folytathatja szereplését a női futsal Magyar Kupa elődöntőjében, miután a legjobb nyolc között 3-1-re legyőzte a fővárosi BME Futsal Club csapatát. A mérkőzésen mindkét fél előtt sok helyzet adódott, ezeket az Astra játékosai használták ki jobban.

Küzdelmes cigány-rendőr találkozó
Publikálás dátuma: 2014. október 19.

„Vesztes nem lehet. Hoztunk ugyan egy kupát…” – köszöntötte a résztvevőket a rendőrkapitány. Küzdelmes, de sportszerű mérkőzést kívánt Timafalvi László r. alezredes, kapitányságvezető az I. Cigány-Rendőr Sporttalálkozó résztvevőinek. Rövid köszöntőjében elmondta, hogy a BKM Rendőr-főkapitányság és a BKM Cigány nemzetiségi Önkormányzat közötti megállapodás, valamit a 2014. évi feladatterv része – a fórumok, a bűn- és baleset-megelőzési előadások és más együttműködések mellett – a Tiszaalpáron megtartott mérkőzés.

Négy góllal győzött a Kiskunfélegyházi HTK
Publikálás dátuma: 2014. október 19.

Megőrizte vezető helyét, sőt a nagybaracskai Híd SC szabadnapja miatt 6 pontosra növelte előnyét a megyei I. osztályban a Kiskunfélegyházi HTK. Az együttes hazai pályán a Kiskunmajsát győzte le 4-0-ra. A mérkőzés a 2. félidőben dőlt el, amikor is három gólt szerzett a félegyházi csapat.

Négy perces rövidzárlat okozta a Vasutas vesztét
Publikálás dátuma: 2014. október 19.

A mérkőzés első félidejében sokáig nyerésre állt, végül azonban 6-1-es vereséget szenvedett a megyei II. osztályban a Kiskunfélegyházi Vasutas. A félegyháziak a 10. fordulóban Jakabszálláson vendégszerepeltek. A kiütéses vereségben szerepet játszott az is, hogy a 65. és a 68. perc között háromszor zördült meg a Vasutas hálója.

Családi délelőtt a városi könyvtárban
Publikálás dátuma: 2014. október 18.

A városi könyvtár idén is bekapcsolódott az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozatába, melynek keretében ma (október 18-án) családi szombat délelőttöt tartottak 8-12 óra között a Hattyúházban. A program az egészséges és boldog életmód jegyében zajlott.
Az érdeklődőket kézműves foglalkozások, textilfestés, hennafestés, vérnyomásmérés, életmód-tanácsadás, hallásvizsgálat, ingókövek, ásványi ékszerek, egészséges élelmiszerek bemutatója, masszázs várták. Berente Ági író „Az öröm testi-, lelki- és szellemi forrásai” címmel tartott előadást.

Gyors góllal győzött a Pálmonostora
Publikálás dátuma: 2014. október 18.

Egygólos vereséget szenvedett Pálmonostorán a megyei II. osztály 10. fordulójában a Kiskunfélegyházi HTK II. A mérkőzés mindkét csapat számára fontos volt. A hazaiak győzelmükkel felzárkóztak az élbolyhoz, míg a félegyháziak maradtak a negyedik helyen.

Kósa: A választó nem "egységsugarú síkidom"
Publikálás dátuma: 2014. október 18.

Nem mixtúra, nem megszorítás – mondta Kósa Lajos a Népszabadságnak adott interjúban az orbáni nagy szerkezetátalakítási tervekről, melynek részleteit – megfogalmazása szerint – azért sem hozták az önkormányzati választások előtt nyilvánosságra, mert a vasárnapi ebédnél sem akkor tálalják a rántott húst, "amikor még csak be van panírozna".

Reform kell az építésügyben
Publikálás dátuma: 2014. október 18.

Albrecht László egy Kiskunfélegyházán megépített magánházzal, Horváth Szilárd egy kecskeméti magánbölcsődével, míg Vincellér Zsolt a nemzeti park területére tervezett denevértoronnyal érdemelte ki az elismerést. A Bács-Kiskun Megyei Építész Kamara az Építészet hónapja alkalmából tegnap hirdette ki az Év Háza Bács-Kiskun Megyében című pályázat győzteseit. A rendezvényen részt vett Füleky Zsolt építészeti és építésügyi helyettes államtitkár is. Borbély Lajos, a megyei építész kamara elnöke köszöntőjében kitért a szakma mai helyzetére is.

Szomszédolás Ópusztaszeren
Publikálás dátuma: 2014. október 18.

A szentendrei székhelyű Múzeumi Oktatási és Képzési Központ (MOKK) első alkalommal rendezte meg „Szomszédolás” nevű programját a Dél-Alföldön, október 16-án. A rendezvény célja egymás intézményeinek és munkájának megismerése, a jó közművelődési és múzeumpedagógiai gyakorlatok bemutatása, megismertetése és azok adaptálása. Idén a Csongrád megyeiek fogadták a Bács-Kiskun és Jász-Nagykun-Szolnok megyei kollégákat.

Átvették megbízóleveleiket a kiskunfélegyházi képviselő-testület tagjai
Publikálás dátuma: 2014. október 17.

Ünnepélyes keretek közt vette át megbízólevelét a Helyi Választási Bizottság elnökétől Csányi József megválasztott polgármester valamint az új képviselő-testület tagjai.A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán Kiskunfélegyháza város 25.299  választójogosult lakosságából a választáson megjelent 12.257 fő, amely a választójogosultak 48,4 %-a.

Munkát adnak a lehulló falevelek a VSZKSZ-nek
Publikálás dátuma: 2014. október 17.

A következő időszakban több száz köbméter lehulló falevelet kell a VSZKSZ-nek összegyűjteni Félegyháza belterületén. Nemcsak a város parkjai, hanem a Kossuth utca platánsora is munkát ad a szervezetnek. Ezekben a hetekben a külterületi utak javítása is folytatódhat azzal a gréderrel, amelyet pályázat keretében nyert az önkormányzat.

Összefogásra készek a testület tagjai
Publikálás dátuma: 2014. október 17.

Milyen gondolatokkal kezdi meg az új, öt éves ciklust? Ezt a kérdést tettük fel a kiskunfélegyházi képviselő-testület tagjainak október 16-án, a megbízólevelek átvételének ünnepélyes aktusát követően.

Otthon...
Publikálás dátuma: 2014. október 17.

„Otthon, édes otthon”, mondja az ember, utalva arra a bensőséges intim térre, amelyben élete nagy részét éli. Elvesztése elemi tragédia, s aki átélte, átéli az joggal érzi úgy, hogy összeomlott az élete. Ehhez a nagyon fontos témához nyúlt Molnár István, városunk jeles festője, a Petőfi Sándor Városi Könyvtár galériájában megnyílt kiállítása kapcsán.

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek